ett leddjur

Räkor med kinesisk krydda

1000 gram oskalade räkor

1 bit stor röd chilifrukt

2 st vitlöksklyftor

4 cm ingefära

4 st salladslökar

4 msk färsk koriander

2 msk farinsocker

4 msk kinesisk soja

150 gram sockerärtor

4 st portioner nudlar

4 msk sesamolja

Gör såhär

1. Tina frysta räckor. Skala räkorna.
2. Skölj chilin. Ta en provsmak - är den stark så kärna ur först och
skiva sedan tunt, annars kan kärnorna få vara med. Lägg i en skål.
3. Skala och hacka vitlöken och ingefäran. Ansa salladslökarna och
skiva tunt. Hacka koriandern. Ned med allt i skålen med chilin.
4. Häll också i farinsockret och sojan. Rör om så att sockret löser sig.
5. Koka sockerärtorna en halv minut, lägg i sil och spola sedan med
kallt vatten så att kokningen upphör. Låt rinna av.
6. Koka nudlarna och hetta samtidigt upp sesamoljan i en liten kastrull.
7. Lägg upp nudlarna i skålar, fördela räkorna och sockerärtorna ovanpå.
8. Häll den heta sesamoljan i skålen med kryddorna och sojan. Skeda
blandningen över räkorna och nudlarna.

Jäääääääääääääävlar va vuxet av mig o ha ett recept på min blogg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0