guld o gröna skogar

Igår gjorde jag en väldigt bra sak, som jag inte gjort på länge. Japp. En väldigt bra grej!

Sitter på skolan nu, vi ska ut i skogen och exusion igen i min biologi klass..... fast denna gång ska vi mäta jord och skogar... nåja.. måste kila, ska hinna in o kissa oxå!

Im hooked

Jag är totalt fast.
För ett tag sen, jag vet inte hur länge sen, men så fick jag ett mail av min moster ang detta Geni, och sen kom massa mail därifrån man jag tänkte "spam" och brydde mig inte alls.
Men efter förra lördagens fest, så satt jag och lyssnade på vad det handlade om, och tydligen så var det ang släktträd och man blev helt "hooked" av det sa dom.
Så igår va jag inne och tänkte "shiit, detta va ju coolt... " Det är alltså ett stoooort släktträd, där de går tillbaka till cikra 1500 talet!
Så idag var jag där inne och pysslade, och plöstligt hade en lååång tid gått.
Helt sjukt roligt =)

Jag är hemma, och igår när jag åkte så träffade jag en helt sjukt cool kvinna, hon satt bredvid mig, och vi började prata pga att hon precis trampat fel och fick ha värsta bandaget (som de snälla SJ:arna hade hjälpt henne på med) och sen satt vi och snackade hela resan. Hon va grymt cool, och så förklarade hon att hon va pensiönär, jag trodde typ hon va 40 år eller något.
Och sen skulle hon vidare med ett annat tåg, så snälla jag erbjöd mig att hjälpa henne bära hennes tunga väska tills hon kom på tåget =)
Det är väl roligt när man träffar såna människor man bara faller för direkt.

Så ja jag är hemma alltså, och igår bara hade jag det dölugnt i min soffa, Helt sjuuukt skönt att vara hemma!
Jag vaknade ju givetvis i den också... somnade innan "white chicks" hade slutat igår... Alltså jag älskar den filmen, helt sjukt rolig.

Idag... borde jag dra mig in till duschen... jag tänkte ta mig ut på en runda i stan, och så får vi väl se vad som händer ikväll =)
Jag städade en del igår, dammade och idag ska jag nog hinna med att dammsuga och skura golven.
Men det är lugnt klockan är ju bara ett.

Kraaam till alla sötisar.

linda rosing

Ah denna bruden är ju bara för knasigt bra!!!

http://www.hanky.se/lindarosing

detta med att vänta, I hate it

Åhhh.. igår hade vi spanska prov =) Va rätt mycket på provet, så jag satt där i cirka två timmar... Och idag berättar hon att de är rättande men pga att inte alla gjort det än så får vi andra vänta!!!! Ahhh, jag är ju nyfiken nuuuu!
Nåja, jag vet iaf att det blev godkänt men jag vill veta nu ändå!

Japp... och ikväll blir det tåg till Hässleholm.
Har fan inte varit hemma på 3 veckor`? Shiiit va tiden går.
Jag ska hoppas att jag får någon tvätttid hemma i helgen. Och så ska jag städa lite.
Köpa en ny dammsugare, ska jag även hinna med..

Igår i Hallands Posten, så fanns där två bildannonser på hundvalpar!!
Åhh.. jag blir ju så superförälskad, till och med att bara jag ser en liten bild. Måste skaffa hund snart, men jag vet att det inte riktigt funkar än... det får bli när jag har fast jobb och ja, massa annat som måste passa.
Jag längtar bara så otroligt mycket efter en liten vovve. Varje dag går jag runt och hälsar på massa hundar, och jag är ju en sån där jobbig person som står kvar och klappar hunden inte en KORT stund, utan en VÄLDIGT lång stund, så ägarna blir nog aningens jättetrötta på mig.

Well, well... då ses vi väl i skåneland i helgen =)

tjohoo

Jag fick 22 av 27 på provet om växter/träd/buskar =)

och imorgon är det spanska prov...

vadå data missbrukare

jag glömde ju det sjuka/ironiska ang idag
att jag igår sölade i soffan o va för lat o sölig för att dra mig ur soffan igår kväll o inte tittade vad som skulle vara på min biologi lektion idag då jag istället ställde klockan på 06.30 med snooza till 07.00 o sen drar mig upp (jag brukar låtsats att en sån jävla monstertruck, eller vad de nu heter sån där som drar upp sten o tunga grejor) drar upp mig ur säng när jag ska upp tidigt o vill hellre stanna i sängen..
men denna morgonen, så drar jag mig alltså upp (som alla andra tidiga morgnar som den duktiga människa man är) och kollar vad som ska vankas på schemat idag på biologin. vad står det?! "Måndag, vecka 39 - ingen lektion" FAN. och jag hade kunnat gå och sova igen om jag nu mänskligt funkat så och inte alls där emellan hunnit upp och sminka mig, tagit på kläder, - alltså gjort mig i ordning.
Jaha, så det blev att sätta sig och vara duktig ändå. Pluggade biologi typ 1, 5 timme, sen åt jag två knäckemackor och sen cyklade jag till stan och köpte en ny mobil på telia och sen cyklade jag tillbaka och pluggade lite till och kollade på Oprah, tills det va dags för Al Bundy.
Jaha, och sen skulle jag ju ha spanska... 14.30... cyklar som en jävla galning för att aldrig bli sen... och springer genom hela "halvövervåningen" och hittar fan ingen spanskalärare och ingen spanska-klass-kompis heller och kuttar ner till expeditionen som förklarar att hela skolan har studiedag och typ INGEN lärare är här... jaha... värst va pretinisiös (kan inte stava det ordet) jag är och blir bara sne att jag är så jävla plugghäst som till och med missar när man kunnat sova en stund till.
Och inte nog med det, nu har jag suttit här på skolan, två hela fucking jävla tomma datasalar för mig själv.
Jag säger bara en sak: Tack för youtube.
Plus att jag nog ska dra mig tillbaka till lägenheten... al bundy börjar om 9 min

första provet denna termin

Jahaaa... då var det dags för artkunskapsprov.... fan va jag kommer klara det bra =)

Helgen

I helgen stannade jag som sagt i Halmstad, kändes skönt att ha lite egen tid eller vad man ska säga... tog det rätt lugnt... i fredags köpte jag nya skor =) svarta Roots, sneakers med varmfodrade fluff (eller vad man nu kallar det), för jag behövde lite nya skor... har några långa stövlar hemma, men jag behövde några som är varma, som passar till både kjol och byxor nu på hösten, så dessa blev bra och snygga =)

I lördags sov jag ut, slöade i soffan, sen var det rätt fint väder, så drog till stan, gick runt och satte mig nere vid Nissan i solskenet. Sen in på , vad jag aldrig kommer kalla det nya namnet för, Hemmakväll, alltså Videomix, och köpte två filmer "heartbreak hotel" och "jakten på lyckan", som jag tittade på i lördags eftermiddag.

Igår kväll låg jag mest och slöade i soffan, kollade givetvis på "ensam mamma söker", är sååå glad att det kommit igång igen =) och sen läste jag några kapitel ur boken jag köpte i torsdags, "så dumt" av Mia Törnblom. Riiiiktigt bra bok, kommer säkert ha läst ut den inom de närmaste dagarna.

Helgen som kommer nu, blir jag också kvar i Halmstad, vi ska fira mormors födelsedag på lördag, och dom gottegrisarna, mamma, mormor, och einar kom hem från grekland i lördags eftermiddag. Så de kommer säkert vara solbrända och jag kommer förbanna mig själv hur korkad jag var som inte åkte med dom.
Tänk att jag faktiskt tänkte att jag skulle proritera skolan före att åka till Santorini.... !!! Guuuud, va vuxet. Och korkat ^^
Typ ingen annan som skulle resonera sådär.

Då kom den fram...

Jaha *deppig röst*, imorse låg jag otroligt skönt under täcket och tyckte att min mobil-alarm som ville påminna mig om att gå upp alldeles på tok för tidigt, var helt jäkla dumt i huvudet och borde förstå att jag behövde mera sömn och att det var varmt i täcket och om jag skulle lämna det så skulle det bli kallt om hela min kropp, och drar mig iallafall efter att jag tryckt på snooze-knappen tre gånger, upp ur sängen, och hinner bara in på toaletten, gör mig lite i ordning, sminkar mig, (har liksom insett att jag sovit ALLT för länge, jävla snooze-knapp) och hittar kläder, och ställer mig sen i köket för att kolla temperaturen... Hallå, typ 8 grader. Svinkallt.
Jag inser att dagarna med "ta på en lite tjockare tröja på morgonen och sen ta av den framåt förmiddagen" antagligen är förbi, och tittar tragiskt på min vinterjacka.
Den såg sjukt tråkig ut, den bara skrek "DET ÄR VINTER NU!!!"
men jag tänker då att jag tar hellre en riktigt tjock tröja ovanpå denna tröjan, men inser sen att jag faktiskt står inomhus (med fönstret öppet) och fryser redan här, hur blir det då utomhus?
Jaha... så på med vinterjackan  och ut till cyklen. Fy helvete va kallt!
Inser till och med att jag kan inte bara ha den öppen, utan det är så pass kallt att jag måste dra upp dragkedjan lååångt upp. Plus att jag har palestinasjal och mössa.
(Inser nu ännu mera att det är vinter på gång.)
Cyklar till skolan, och förbi HM, tänker jag "måste gå in där i eftermiddag och handla vantar"
Japp... Vintern är här... eller ja, jag vet det är bara höst...
Men jag ska förklara en sak...
Jag tycker om alla sorts väder UTOM vind och kyla.
Snö gör mig inget så sätt, och ösregn är underbart, och ja när det är varmt är det väl ingen som logiskt sätt ska gnälla...
Och nu är det så att jag befinner mig vid kusten.... här blåser det mycket och ofta.... och när det blåser = är det kallt.

Så därför gick jag idag in i min höstdeprission. (Ja jag vet, det måste vara det enda ord jag absolut aldrig kommer kunna lära mig stava. Men stava till hypernavikustiskadiafragmaanfall kan jag stava hur bra som helst till, vilket dessutom måste vara det längsta ord jag vet)

Och sen var jag då framme vid skolan, och hade en jätteintressant biologi lektion, och blev då genast på bättre humör =)
Dock nu sitter jag inne i den "kalla datasalen", alltså här inne är alltid kallt, och i den andra datasalen bredvid är alltid varm och där sitter de flesta människorna, så nu sitter jag alltså i den kalla datasalen helt ensam. Jag och typ 15 datorer till.

Jag ska inte ha spanska fråns halv tre... men ska plugga lite inför artkunskapsprovet imorgon och så ska jag göra en historia uppgift, tänkte jag och sen cykla och köpa mina jävla nya vantar, eftersom det är vinter!!!! Baaaaah...
Jag har verkligen kommit fram till att sommaren är för kort, och jag ska flytta till grekland. Japp.

oroa sig i onödan, vanligt drag hos mig

Tjena tjena i tomteskogen...
Först ska jag berätta att min syn var det inget fel alls på =) Jag hade typ det bästa man kunde ha... vilket kändes bra, så jag steppade ut därifrån glad och utan glasögon...

Idag har jag haft lite is i magen, eller vad man ska säga, det var ju denna pedagogiska ledarskaps uppgiften jag lämnade in, som jag inte riktigt förstod om jag gjort rätt på, och idag fick jag tillbaka den och inte bara hade jag gjort den rätt, utan hon tyckte den va bra genomtänkt och att det va roligt att se att jag kommit igång bra i kursen =)
Sådant blir man glad av att höra, alltså åter igen går man och är orolig i onödan! Ett vanligt uppkommande problem jag har i mitt liv....

Nåja, i natt vaknade jag 03.30 cirka, som två nätter i rad... riktigt irriterande... vaknar HELT PIGG. Omöjligt att somna, så jag somnade väl om runt 5 igen men denna morgon sov jag dock ut lääänge, vilket var attans skönt.
Gick sen upp, kollade på "våra värsta år", duschade, sminkade mig, begav mig sen in mot stan, till länsstyrelse om lämnade papper ang körkortstillståndet och blev 220 kronor fattigare, och cyklade till skolan sen, och idag var det Miljödag på skolan, som de också hade förra året, fast då var det en hel vecka, så idag satt jag och lyssnade på ett föredrag om ekologisk mat och djur och sånt där, sen lämnade jag in min labbrapport och stod sen ute och traggade med några som går i samma klass med mig.
Och nu sitter jag i datasalen, ska väl bege mig ut i det fina vädret =)

Imorgon ska jag göra den där historia uppgiften, som jag inte riktigt fattar... och sen är det helg... men imorgon har jag ändå inga lektioner.. med det lutar nog åt att jag stannar i halmstad denna helg...

jag, med glasögon?

Japp, igår bokade jag tid hos optikern... och jag ska göra ett helt synttest... för det va väl ungefär sen jag gick i nian jag gjorde det sist... ganska många år sen... men nu idag är jag typ dörädd att jag ska ha värsta dåliga synen och måste få glasögon... det är fint med glasögon på många, men jag passar liksom inte i det... men det är väl ändå bara en tidsfråga.... men inte idag, bara!! dooh...

och så drack jag blåbärssoppa imorse =)

Njaa..., måste plugga lite mera träd nu...

Idag fyller ju min pappa år, måste ringa han sen.

grönt är skönt....?

Jag har faktiskt lärt mig vad alla växterna heter nu =) här är iaf några av dom.. och visa av dom har man nog helt enkelt kallat för andra namn... men visst är det en hel del...


 Baldersbrå
 Gullris
Gullsporre
 Korsört
 kanadabinka
 Mjölkört
 Renfana
 Rölleka
 Skatnäva
 Styvmorsviol
 Kråkvicker
 Groblad
 Ängssyra
 Åkerfräken
 Vitklöver
 Trampört

 Rödklöver
 Alsikeklöver
 Harklöver
 Sandvita

Tror det nästan va alla...
Sen ska jag ju ha 21 träd som jag ska kunna också... dooooh....





allt om växter

biologi lektion... ute och går två timmar och kollar på alla olika slags växter och träd... typ 31 växter och 14 träd , ja iaf helt överdrivet... och dessa ska vi ha prov på om exakt en vecka!
hallå, jag är riktigt dålig på sånt, och många ser likadana ut också... dooooh...

ah, måste kila nu, har mycket att göra... ska cykla och hämta posten som jag glömde ta med imorse, och så ska jag till optikern för att boka syntest, inte för att jag ser dåligt, men jag måste skicka in nytt till för mitt körtillstånd, och ja sen blir det soffan och slöande idag för jag är tröttis!
Nja, ska plugga en del också...
Har iaf skrivit klart min labbrapport på cellen nu iaf.

Ha det gött där ute i cyperspace!

btw, tråkigt att filip o fredrik inte vann något utav priserna igår på kristallen... de är faktiskt bäst... men jäkla kul att mia och klara kammade hem ett pris, de är hysteriskt roliga.

här finns bacillerna

Well, well, well alltså... Skolan är riktigt igång nu, och jag skulle nog faktiskt önska att jag iaf hade ett av de två ämnena jag har på flex som vanlig lektions-kurs, för nu är det en massa uppgifter och undrar man något så får man skicka mail ang det och ja, jag ska inte gnälla för flex har jag läst andra terminer och det funkar bra, det är bara när det är en ny lärare som formulerar frågorna med typ ord man inte fattar som det blir krångligt, eller inte ord, snarare meningen, man förstår inte riktigt vad hon är ute efter, hur man ska besvara frågan.
Nåja...  jag överlevde helgen, lugnt och tråkigt i fredags, iallafall på kvällen, och sen i lördags var det fest och igår slöade jag mest i soffan inann jag åkte tillbaka till Halmstad.

Funderar en hel del på vart jag ska bo och jobba med i framtiden... är verkligen faktiskt bara riktigt trött på Hässleholm nu. Det finns människor där som jag vill ha kvar i mitt liv och jag älskar min lägenhet, men själva stan och allt med den gör mig bara deppig faktiskt. Det känns liksom som jag borde börja leva om, på nytt.
Oh fy fan va härligt det hade varit.

Ska cykla till stan nu... sitter på skolan, har haft biologi och sen skickat in dessa uppgifterna, min spanska börjar om två och en halv timme så jag hinner gå lite på stan också... ska köpa kort till pappa och skicka för han fyller år på onsdag.

Jag vill plugga och det är roligt, för man lär sig, och man träffar nya människor, men egentligen borde jag mest haft ett jobb.

Urrk.. datasalar är så äckliga för alla sitter här och trycker på tagenterna och mina fingrar, händer känns bara äckligt kladdiga nu, öhhhh.... vadå bacillskräck?!
men det är faktiskt sant iaf.

nåja, god natt

"tack det räcker nu"

Jag ska erkänna en duktig sak; jag har haft min telefon avstängd i nästan över två timmar, och detta är inte duktigt för att jag liksom inte "kan leva utan min mobil" utan snarare alla idioter som ringer hela dagen som gör mig fucked up. finns två stycken av dessa.
och känslan av att inte ha min telefon igång kändes så skönt, men nu satte jag igång den och hade 8 sms. grattis. inte konstigt man blir psykiskt trött.
vad är mera uppenbart än "nej jag vill inte att du ringer, nej jag vill inte ha dig, älska mig hur mycket som helst men jag vill bara bli av med dig" ?

ska gå ner till Q8 och fylla på min lur och ringa Emma...

funderar på ifall det blir mina nya fina byxor eller fin kjol ikväll?

jag har fått en finne precis på läppen, ser helt sjukt ut, värsta herpes eller något, men det är dock bara en finne för jag klämde den. just as you know.


min bror har rätt, det är verkligen dags för mig att lämna hässleholm. jävla skit stad va dåligt man mår här. falska skitmänniskor.

Va, är Jonas Gardell gay??

Buenos diaz!
Jag har nyss haft spanska lektion, och bara måste förklara hur jäkla roligt det är att läsa det! Jag vill verkligen bara lära mig det och prata det helt flytande, så jag försöker faktiskt en hel del nu att prata spanska ord (när jag kommer på vad ordet heter på spanska, vilket än är helt omöjligt, för jag pratar väl ungefär sådär 5000 ord om dagen, och än har jag bara hunnit plugga detta i några få veckor) Men jag ska banne mig lära mig det, och typ helt sluta snacka svenska.
I och för sig så anklagar de mig här i Halland för att inte prata svenska, för jag talar ju skånska... =) Ha ha , nåja.

Och Historia B går bra med, är så jäkla glad att jag har henne som lärare, hade henne förra terminen i Samhäll B, och hon är verkligen riktigt bra.
Och pedagogiskt ledarskap är sjukt intressant, dock lite tråkigt att jag har det på flex för det är mera ett ämne jag tror man lär sig mycket bättre om man har den i lektioner. Men nu fick det ju lösas på detta sättet.

Sen kommer det till Biologin... det har alltid varit mitt favoritämne. Fick ju faktiskt MVG i det... *skrytskryt* och visst denna kursen är väldigt intressant, men hon som är läraren... ahh... jag finner inte ord... jag orkar inte med henne, tycker hon är så in i helvetes dryg =(
vilket tyvär bidrar till att man tappar aningens intresse av kursen... =( men det ska jag inte låta det göra egentligen... men man önskar ju man hade en bättre lärare och inte en som borde ha gått i pension för x-antal år sen och typ sitta på hem eller något.
Shiiit va hård jag kan låta. Devil-Linn idag eller något...

Igår kväll var det trevligt, Jonas Gardell var på tvn. Han är b ä s t, så är det helt enkelt.
Och samtidigt sms:ade jag med mamma så hon också skulle se det, och då skrev jag typ något med "ja kolla jonas, han är så söt, han är bäst" (ja men så pratar jag så...) och hon bara skrev värsta konstiga sms:et tillbak "ja visst är han söt, en bra kille för dig"
Jag bara WHAT, men fattade vad hon menade men det blev ju bara roligt av det så jag bara "han är gay" och mamma bara: "jag vet"
Helt sjukt... galenskap! =)

Ska åka till Skåneland i eftermiddag.. ska cykla till lägenheten och dammsuga och vattna blommor nu... sen tillbaka på söndag...


Vad e grejen me Petter? egentligen

Goddagens.
Satt i förmiddags och kollade på the voice tv... och då visade dom den där stora konsertgalan... IGEN... och Petter var där och firar ju som sagt 10 år som artist nu.
Jag ställer mig då frågan; vilka lyssnar egentligen på Petter?
Alltså jag, som 21 åring tycker han mest gör tramsiga låtar och kan väl förstå om han gjorde sådana texter när han själv va typ 18, men vadå nu är han liksom väl över 30 och fortfarande skriver fjönt, ordagrant.
Är det 12 åriga småkillar som lyssnar på Petter?
Vilka lyssnar på Petter egentligen?
Men uppenbarligen kan jag inget säga, för visst hans koncept funkar ju och som han själv säger "det går bra nu, pengar rullar in som de ska, det går bra nu"
ja visst fan gör det. Men frågan är Varför??

-
har precis haft lite espanol lektion och ska ha flexträff på historia b nu om tio min... ikväll börjar typ världens bästa serie med nya avsnitt =) =) =)
My name is Earl.

RSS 2.0